به گزارش روابط عمومی استانداری؛ نشست هماهنگی به ریاست حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان و با حضور مرتضی اعلمی معاون وزیر دفاع و مدیر عامل سازمان اتکا و هیئت همراه، شهرکی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری ، نیکبخت رییس سازمان جهادکشاورزی و تعدادی دیگر از مدیران مرتبط استانی به منظور هماهنگی جهت سرمایه گذاری سازمان اتکا در استان، ظهر امروز در استانداری برگزار شد.
بنابراین گزارش در این نشست با ملاحظه ظرفیت های استان سیستان و بلوچستان، رایزنی های لازم در خصوص سرمایهگذاری سازمان اتکا در حوزه واردات دام از مرزهای استان و کشتار و بسته بندی آن با استفاده از ظرفیت کشتارگاه های استان، تامین برنج مورد نیاز سازمان از طریق استان و همچنین استفاده از محصولات خرما و فرآورده های آن و سایر محصولات کشاورزی استان؛ مورد نیاز سازمان اتکا و سرمایه گذاری د حوزه شیلات، توافقنامهای بین استانداری و سازمان اتکا به امضا رسید.
حسین مدرس خیابانی استاندار در این نشست اظهار داشت: با توجه به ظرفیت منطقه ای، سیستان و بلوچستان می تواند هاب تامین گوشت قرمز کشور شود و در حال حاضر گوشت کشور از طریق کشور برزیل و با تأمین ارز و یورو انجام میشود در حالی که می تواند واردات دام از مرزهای سیستان و بلوچستان جایگزین واردات گوشت از برزیل شود که این امر هم راستا با سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری هم خواهد بود.
وی افزود: ضمن اینکه برای اشتغال سیستان و بلوچستان باید تلاش کنیم چراکه تامین اشتغال در استان تامین امنیت حتی در عرصه های ملی را نیز موجب خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیتهای استان در سطح ملی استفاده کنیم، افزود: ۲۰ کشتارگاه و ۲۳ واحد بسته بندی در استان داریم که در حال حاضر همه تعطیل هستند و باید با استفاده از ظرفیت واردات دام از مرز این کشتارگاهها را فعال و اشتغال استان را به کار اندازیم.
استاندار گفت:در حوزه تامین برنج نیز میتوانیم با توجه به راکد ماندن ۳۸ واحد برنجکوبی در استان به جای واردات برنج سفید با ورود برنج قهوهای این ۳۸ واحد را فعال کنیم.
گفتنی است در نشست مذکور با حضور مدیرعامل سازمان اتکا و چند تن از مدیران این سازمان، برای تامین ۱۰ هزار تن گوشت قرمز بسته بندی با واردات دام سبک و سنگین از مرز های استان برای تامین نیاز سازمان توافق صورت گرفت.
همچنین مقرر شد سازمان اتکا نسبت به تامین برنج به میزان ۳۰ هزار تن از واحدهای برنجکوبی در چابهار اقدام نماید.
گفتنی است با توجه به رتبه نخست تولید خرمای استان در کشور و مرغوبیت این محصول، توافق شد سازمان اتکا نسبت به تأمین این محصول از مزارع استان اقدام نماید.
استاندار همچنین حوزه شیلات استان را ظرفیت خوبی برای سرمایهگذاری عنوان کرد و خواستار سرمایهگذاری این سازمان در این حوزه شد که بر اساس توافق صورت گرفته در این نشست مقرر شد یک سایت پرورش میگو در گواتر در اختیار این سازمان قرار گیرد.
سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی یکی دیگر از مباحث مورد توجه در این نشست بود که برای کشت قراردادی گوجهفرنگی در منطقه ایرانشهر توافق صورت گرفت.
در این نشست نمایندگان مربوطه از سوی سازمان اتکا و و سازمان های استانی برای تعیین جزئیات قرارداد توافقنامه و و عملی شدن این توافقنامه تعیین شدند.